Stichting Vrienden van Wieldrecht

De Vrienden: 1e seizoen zit erop

29 juli 2015

Velen van jullie zijn er vast al eens mee geconfronteerd; De “Vrienden van Wieldrecht”.  Een vriendenclub met een tintje business. In de zomer van 2014 werd deze stichting, met als doel de (financiële) ondersteuning van de voetbalvereniging, in het leven geroepen.

We zijn nu een jaar verder, maar wat hebben de vrienden voor de vereniging en hun eigen leden kunnen betekenen?

Een flink aantal leden

De doelstelling was 25 leden aan het einde van het seizoen 2014/2015. Bij aanvang van het seizoen stond de teller op 17 en naarmate het seizoen vorderde sloten er steeds meer vrienden zich aan. Zo staan we op dit moment op 35 leden!

De eerste projecten

Wat heeft de bijdrage van de Vrienden van Wieldrecht opgeleverd tot nu toe. Er zijn een aantal projecten die zonder deze hulp niet hadden kunnen doorgaan:

  • Verbouwing van de bestuursruimte met daarbij de dakkapel. Een mooie ruimte die nu ook ingezet kan worden voor o.a. de bijeenkomsten van de Vrienden zelf, maar ook voor het ontvangen van gasten of het organiseren van evenementen.
    De prachtige fotowand met de geschiedenis van Wieldrecht is ook te bewonderen voor iedereen vanaf dit moment.
  • Trainingskleding voor alle selectietrainers. Afgelopen seizoen zijn in totaal 13 selectietrainers voorzien van een set Macron kleding bestaande uit een shirt korte mouw, een korte broek, twee paar kousen, trainingsbroek, regenjack, presentatie polo en een coachjack. Zo staan de vertegenwoordigers van Wieldrecht er weer netjes bij!
  • Speciale dag voor de vrijwilligers. Gestart met een ‘verwenmiddag’ voor groepen vrijwilligers (onderhoudsploeg was de eerste) rondom een wedstrijd van het eerste.

De bijeenkomsten van de Vrienden

Naast de ondersteuning van de vereniging is het ook heel belangrijk dat de vrienden elkaar leren kennen. Zo kunnen ze zakelijk of privé wat aan elkaar hebben. Met die gedachten zijn er in het totaal 5 bijeenkomsten georganiseerd het afgelopen seizoen. Drie op de club zelf, rondom een wedstrijd van het eerste. Maar ook twee buiten de deur.

Zo is er in november een tapcursus verzorgd met voorafgaand een bier & spijs diner. De reacties waren zeer positief en er zijn mooie nieuwe (zakelijke) relaties opgebouwd.

Het seizoen werd afgesloten met een uitgebreide culinaire BBQ op de vereniging zelf. Onder begeleiding van live muziek werd er flink gepraat, gegeten en gedronken. Er werden zelfs wat toekomstige deals besproken.

We gaan verder

Het nieuwe seizoen komt eraan. En in 2015/2016 hopen de vrienden een nog veel grotere bijdrage te kunnen leveren aan de vereniging. Maar een even belangrijke missie is om te zorgen dat de onderlinge leden elkaar nog beter leren kennen.

Tot komend seizoen!