Wieldrecht onderuit tegen Tholense Boys

04 februari 2018

Wieldrecht – Tholense Boys 0 – 3 (0 – 1)

Op een door de hevige regenval moeilijk bespeelbaar veld leed Wieldrecht een gevoelige nederlaag tegen de directe concurrent om de tweede plaats Tholense Boys.
Trainer den Dunnen kon deze keer geen beroep doen op Mark van Agteren, Vincent v.d. Koppel, Nicky Dijker (allen geschorst) en Terrence Kliphuis (geblesseerd). Gelukkig kon hij wel weer beschikken over de van een blessure teruggekeerde Marco Vrolijk en Jeremy de Lijster.
Tegenstander Tholense Boys zette Wieldrecht al vrij snel onder druk met een uitblinkende Koen Nieuwkoop, die Cees Groeneveld een zeer lastige middag bezorgde. In de 13e minuut was het al raak, toen Nieuwkoop 3 keer achter elkaar een corner mocht nemen. De 3e vloog over keeper Frank Groeneweg bij de 2e paal direct in het doel, 0 – 1.
Nieuwkoop bleef Wieldrecht plagen met snelle acties en schoten van afstand. Groeneweg stond nu wel paraat, ook op een schot van dichtbij van Mathijs van Stee.
Wieldrecht kon daar alleen wat gevaar van Jeremy de Lijster tegenover stellen, die met enkele goede acties doorkwam. Zijn voorzetten bereikten jammer genoeg niet de overige spitsen. Ook een schot in de korte hoek van de Lijster trof geen doel. De 0 – 1 was dan ook de ruststand.

De tweede helft bracht een iets feller Wieldrecht, met gevaarlijke uitvallen van Tholense Boys. Zo kopte Jens van Vugt, die goed aan banden lag bij Auke Bovenberg van Tholense Boys, net over en schoot de ingevallen Joey Versendaal net naast. Verdere kansen kreeg Wieldrecht echter niet. Hooguit een handsbal van Raymond ten Voorden in de 16 (door de goed leidende scheidsrechter Labeur later uitgelegd als niet opzettelijk) had nog iets aan de stand kunnen veranderen.
De uitvallen van Tholense Boys bleven echter gevaarlijk. Zo schoot Michael Schot in vrije positie hoog over. Het duurde echter tot de 84e minuut, toen Mathijs van Stee, in stelling gebracht door Nieuwkoop, keeper Groeneweg omspeelde en de 0 – 2 intikte.
De mooiste actie van de wedstrijd kwam wederom van Nieuwkoop, die een dieptebal beter inschatte dan Groeneveld, de bal over de toch niet kleine Groeneweg tilde en hem daarna in het lege doel schoot, 0 – 3.
Kort daarna floot scheidsrechter Labeur (die geen blessuretijd bijtelde) voor het einde van de wedstrijd. Een terechte overwinning voor Tholense Boys, die hun achterstand op koploper Krabbendijke (die gelijkspeelde) zag slinken tot 8 punten.
Wieldrecht moet hun wonden likken en over 2 weken, tegen wederom een concurrent Kogelvangers, proberen de punten binnen te halen. Het wordt wel tijd, plekken 1 en 2 verdwijnen langzaam uit het zicht.