Wieldrecht 1 wint stadsderby

10 september 2017

EBOH 1 – Wieldrecht 1 (0-1) 0-1

Wieldrecht startte met de jongeling Mitchell Vermeulen als voorstopper. Daardoor moest Vincent v.d. Koppel naar de rechtsback plaats, mede omdat Daan Vegt geblesseerd was. Verder was Ferhat Kemaldar afwezig, daardoor zakte Richard de Bondt een linie, zodat Terrence Kliphuis op zijn vertrouwde stek als rechtsbuiten begon.

Wieldrecht kwam sterk uit de startblokken en dat resulteerde al vrij snel op een schot op de paal van Marco Vrolijk. Uit een goede actie van Jens van Vugt schoot Terrence Kliphuis maar net naast. Aan de andere kant kopte Leroy Verkerk uit een corner net naast het doel van Wieldrecht.
In de 24e minuut belandde aan dieptebal bij Jeremy de Lijster en hij schoot hard onder keeper Pim Versluis van EBOH de bal tegen het net, 0 – 1.
Kleine kansjes waren er voor Wieldrecht met schoten uit de tweede lijn van Terrence Kliphuis en Kenan Vleesenbeek, die net naast het doel verdwenen. EBOH kon daar alleen een vrije trap van Henny Otto tegenover stellen, die ook naast het doel van keeper Frank Groeneweg ging.
Jens van Vugt, die overigens in Leroy Verkerk een hele sterke tegenstander had, schoot ook naast en werd later in de 16 meter vastgehouden, maar scheidsrechter van Meerkerk zag daar geen penalty in. Een poging van Johnny Granger van EBOH werd keurig door Mitchell Vermeulen geblokt. Verder kwamen beide ploegen niet.
Deze eerste helft golfde daardoor heen en weer, maar tot echte grote uitgespeelde kansen kwamen beide ploegen niet, rust 0 – 1.

De tweede helft een heel ander beeld. Een EBOH dat op zoek ging naar de gelijkmaker en Wieldrecht dat gedwongen terug moest zakken. Keeper Frank Groeneweg had het duidelijk drukker dan zijn opponent Pim Versluis aan de overkant.
Frank gaf echter geen krimp op een kopbal van Wesley Ebbers. Ook niet toen Henk te Slaa en Ricardo van Iperen alleen voor hem verschenen. Alleen bij een actie van Regga Regales werd hij gepasseerd. Maar toen stond gelukkig voor Wieldrecht de voor Kenan Vleesenbeek ingevallen Cees Groeneveld achter hem, om de bal voor de doellijn weg te trappen.
Wieldrecht kon in die periode een paar keer uitbreken. Maar ook keeper Pim Versluis stond zijn mannetje op schoten van Terrence Kliphuis en Marco Vrolijk.
Geluk had Wieldrecht toen scheidsrechter Meerkerk, die de kaarten op zak hield (al had hij er wel een paar kunnen geven), bij de achterlijn een overtreding van de soeverein spelende Armando Tuur op Henk te Slaa buiten de 16 meter lag i.p.v. een penalty waar heel EBOH om vroeg. Even dreigde de vlam in de pan te slaan. Beide ploegen waren echter zo slim om het niet uit de hand te laten lopen.

Zo bleef de stand 0 – 1 tot het einde op het bord staan en liet Wieldrecht een teleurgesteld EBOH achter. Volgende week een thuiswedstrijd tegen VVGZ 2 en bij een overwinning is Wieldrecht een ronde verder in de beker.

NB: De foto is van de site van EBOH, de maker is de redactie onbekend!