Wieldrecht 1 wint overtuigend

28 oktober 2018

Noad ’67 – Wieldrecht (0 – 3) 1 – 6

Wieldrecht heeft in St. Annaland overtuigend gewonnen van een zwak Noad ’67. Als er in de tweede helft wat scherper was gespeeld, had de stand zeker hoger uit kunnen vallen.
Trainer Tempelaar kon geen beroep doen op de zieke Armando Tuur (hij is wel in beroep gegaan tegen zijn straf).
Wieldrecht kwam sterk uit de startblokken. In de 1e min. bereikte een dieptebal van Joey Versendaal Mark van Agteren. Die snelde langs zijn tegenstander en bereikte met een strakke voorzet Quincy Ignacio (hij hield Jens van Vugt uit de basis). Die wist wel raad met zo’n buitenkansje, 0 – 1.
Noad ’67 had in Joost de Witte en Frank den Engelsman 2 spitsen waarop toch gelet moest worden, maar tot uitgespeelde kansen kwamen ze niet. En anders stond daar nog keeper Frank Groeneweg, die zijn verdediging ondersteunde als er een balletje door kwam.
Wieldrecht speelde fel en het middenveld met Kay Huijbregts en Sadik Sogut veroverde menige bal.
In de 27e min. bereikte een dieptebal van Mark van Agteren  de dit keer achter de voorhoede begonnen Aron de Keijzer. Hij nam hem meteen op de slof, daar waar aanname ook had gekund, de tijd was er voor. Nu vloog de bal ver naast.
Even later haalde Aron toch zijn gram door in de 38e min. een vrije trap op de rand van de 16 meter (nadat Jerremy de Lijster weer eens was neergelegd)  snoeihard achter keeper Pjotr Mosselman te schieten, 0 – 2. En hij was nog niet klaar. Direct na de aftrap werd de bal door Wieldrecht onderschept. Aron werd aangespeeld in het 5 meter gebied en na wat kappen en draaien schoot hij met links de bal buiten bereik van Mosselman in de hoek, 0 – 3.
Dat was tevens de ruststand.

In de 2e helft begon Wieldrecht slap, misschien dachten ze dat ze er met deze stand al waren. Den Engelsman verscheen vrij voor keeper Groeneweg, maar kon hem niet passeren. Armin Geense schoot hoog over en ook de Witte miste nog een kans. Verder liet het verdedigingsduo Vegt en v.d. Koppel het niet komen.
Wieldrecht herstelde zich en in de 55’min. wist Sadik Sogut keeper Mosselman met een vrije trap in de bovenhoek te verschalken, 0 – 4. Ook nu werd er direct na de aftrap weer gescoord, alleen was het dit keer den Engelsman, die de stand op 1 – 4 wist te brengen. Even moest later moest keeper Groeneweg nog een keer in actie komen, toen Geense alleen voor hem verscheen. Gelukkig bleef hij hem deze keer wel de baas.
In de 68e min. bracht Mark van Agteren, na een steekbal van Jerremy de Lijster, de stand op 1 – 5. Jens van Vugt schoot nog op de paal, maar het slotakkoord was voor de jonge Ard Nagtegaal. Als rechtsback was hij mee naar voren getrokken en kopte een voorzet van Ignacio bij de 2e paal keurig binnen, 1 – 6. Toen vond scheidsrechter Kenson, die een goede wedstrijd floot, het wel genoeg en floot af.

Wieldrecht staat nu op een keurige 2e plaats en krijgt volgende week WHS thuis. Als ze het voetbal van de 1e helft doortrekken en volhouden, heb ik er volste vertrouwen in.