Wieldrecht 1 neemt 3 punten mee uit Scharendijke

30 september 2018

ZSC 62 1 – Wieldrecht 1 1 – 3 (1 – 1)

Onder een heerlijk Zeeuws najaarszonnetje is Wieldrecht er in geslaagd het vertrouwen op te peppen na de zeperd van vorige week tegen Klundert.
Trainer Tempelaar had de beschikking over een bijna volledige selectie, alleen Moreno v.d. Geer ontbrak. Vrolijk en Kliphuis zijn nog geblesseerd.

Wieldrecht kwam sterk uit de startblokken. Toch werd het in de 3e minuut door een zondagsschot van Nicky van der Velden van ZSC 62 op een 1 – 0 achterstand gezet.
Vrij snel echter werden orde op zaken gesteld. Een goede actie van Aron de Keijzer op de achterlijn, die Mark van Agteren in stelling bracht, betekende in de 5e minuut al de 1 – 1.
Wieldrecht kreeg de gelegenheid om door te drukken, maar zoals zo vaak werden de kansen (dit keer van Mark van Agteren, Aron de Keijzer – uit een vrije trap net over – en Jens van Vugt) niet verzilverd.
ZSC 62 kon daar weinig tegen over zetten, zodat keeper Frank Groeneweg een rustige middag kende.
De ruststand was derhalve dan ook 1 – 1.

In de 47e minuut speelde Mark van Agteren zich vrij op de rand van het strafschopgebied en zijn schot betekende de 1 – 2. Wieldrecht probeerde door te drukken, echter zonder resultaat.
Zelfs niet toen het tegen 10 man kwam te staan (scheidsrechter Sturm uit Oostkapelle stuurde de natrappende Michiel Schipper van ZSC 62 naar de kant).
Kansen kreeg ZSC niet, maar het blijft gevaarlijk voetballen tegen 10 man, als je zelf de kansen niet maakt. Armando Tuur kreeg uit een corner met een halve omhaal nog de beste, als was de kopbal van Aron de Keijzer er ook één.
In de 88e minuut besliste invaller Jeremy de Lijster de wedstrijd. Met een bekeken schuiver van “buiten de 16” tekende hij de 1 – 3 aan.

Even daarna floot scheidsrechter Sturm voor het eindsignaal. Volgende week naar Dinteloord, waar de vv Prinsenland de tegenstander zal zijn. Zaak is om op het middenveld wat rustiger aan de bal te zijn en beter aan te sluiten. De lange bal hanteren is ook niet altijd nodig, voetballend vermogen hebben we zat. Kijken of het er volgende week allemaal wat beter uit gaat zien.