Wieldrecht 1 laat 2 punten liggen

15 april 2018

Wieldrecht 1 – Seolto 1 1 – 1 (0 – 0)

Wieldrecht kon tegen een lastige tegenstander (uit werd met 2-1 verloren) geen potten breken.
Trainer den Dunnen kon nog geen spelers terug uit de ziekenboeg begroeten, sterker nog, hij moest vanmiddag Armando Tuur ook aan de kant houden. Hierdoor maakte Aron Lennips zijn debuut in de hoofdmacht.

Met een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van erelid Peter Kurpershoek werd aan de wedstrijd begonnen. Het begin was voor Seolto. Uit een voorzet van Patrick de Klerk was het Tom Wijne, die met een omhaal het doel van Wieldrecht maar net miste.
Daarna begon Wieldrecht aan een sterke periode. Met name acties van Mark van Agteren aan de linkerkant stichten veel gevaar. Helaas wist Mark en de overige voorwaartsen deze kansen niet te verzilveren.
Wat zou het overigens een verademing zijn voor trainer, medespelers, supporters, scheidsrechters en tegenstanders als deze jongen zich eens een keer alleen met voetbal bezig hield!

Wieldrecht bleef gevaarlijk. Een voorzet van Daan Vegt stuitte over de keeper tegen de paal. Een kopbal van Jens van Vugt ging over. Seolto kon daar weinig tegenover stellen. Door goed verdedigen van het gelegenheidsduo Aron Lennips/Vincent v.d. Koppel kon alleen spits Sebastiaan Stoop met een schot van afstand gevaar stichten. Keeper Ruben v.d. Koppel stond echter op de goede plaats.
De 0 – 0 was dan ook de ruststand.

De tweede helft begon wederom met een kans voor Wieldrecht, Terrence Kliphuis kopte een voorzet van Daan Vegt echter over. Aan de andere kant brak Sebastiaan Stoop een keer door, maar Vegt bleef rustig en onderschepte de bal. Voor Wieldrecht ging de sterke Jeremy de Lijster een keer goed door, maar zijn voorzet werd door niemand begrepen. Jammer genoeg ging Wieldrecht mee in het spelletje van Seolto, die veelvuldig de lange bal gebruikten. Dit terwijl op het middenveld een ijzersterke Ferhat Kemaldar rondliep. Die moet onderhand een stijve nek hebben gekregen van al die ballen die over hem heen vlogen. En 90% kwam nog niet eens aan!

In de 62’ min. brak Seolto op rechts weer eens uit met Joshua Broeders. Diens voorzet werd bij de 2e paal door de volledig vrijgelaten Patrick de Klerk ingeschoten, 0 – 1. Even daarna had het bijna 0 – 2 kunnen zijn, maar een lob van dezelfde de Klerk ging gelukkig net naast het doel van v.d. Koppel. Kemaldar schoot nog een keer naast, maar in de 75’ min. was het dan toch raak. Een goede actie van de Lijster rondde hij bekwaam af met een schot van afstand, 1 – 1.
Wieldrecht rook zijn kans, bracht Dennis Palit nog in voor de dit keer tegenvallende van Vugt, maar het mocht niet baten. Scheidsrechter van Rijn uit Geffen (!) floot voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week een belangrijke wedstrijd thuis tegen concurrent de Fendert. Als we meer blijven voetballen i.p.v. de lange bal te gebruiken moet het een goed resultaat opleveren.