Wieldrecht 1 herstelt zich knap

21 mei 2017

S.V.W. – Wieldrecht 2-2 (1-0)

Wieldrecht begon aan deze eerste nacompetitiewedstrijd zonder de tijdens de warming-up afgehaakte Marco Vrolijk (hij werd vervangen door A-junior Richard de Bondt), maar weer met Lennard van Geel en Tom Vegt. Daarnaast had trainer John den Dunnen gekozen voor Vincent v.d. Koppel i.p.v. Vincent Bijl in het centrum van de verdediging. Jens van Vugt begon om disciplinaire redenen op de bank.
Wieldrecht begon voortvarend. Een goede actie op rechts van Michiel de Groot werd maar net gemist door de inlopende Joey Versendaal.
Aan de andere kant was SVW steeds gevaarlijk en hadden de backs Daan Vegt en Bojan Stefanov het moeilijk tegen de snelle buitenspelers Ahmed Kelifa en Daniel Walu. Deze laatste was het ook, die in de 18’ min., na een steekbal van Menno Dekker, de 1-0 liet aantekenen.
SVW bleef de gevaarlijke ploeg, maar verder dan een schot net naast van dezelfde Dekker kwam het niet. Wieldrecht stelde daar bitter weinig tegenover. Het hanteerde veelvuldig de lange bal, maar de spitsen hadden in Björn Trapman bij SVW een betere kopper staan en konden niets inbrengen.
Michiel de Groot was de enige die nog een keer gevaarlijk was, maar strandde op keeper Daniel Goitom. Daarnaast werd Jerremy de Lijster ten onrechte terug gefloten wegens buitenspel. De 1-0 was derhalve dan ook de ruststand.

SVW schoot de tweede helft uit de startblokken en kreeg in een kort tijdsbestek 3 grote kansen. Eerst redde keeper Ruben v.d. Koppel op een inzet van Jordi Melkert, schoot Menno Dekker op de lat en was het diezelfde Dekker, die van dichtbij voor een open doel hoog over schoot.
Wieldrecht was even de draad kwijt en het enige wat ze lieten zien was een vrije trap van afstand, die hard door Vincent v.d. Koppel over werd geschoten.
Trainer den Dunnen greep in de 56’ min. in en bracht Jens van Vugt en Moreno v.d. Geer voor Joey Versendaal en Michiel de Groot. Vanaf dat moment ging het beter lopen en werd er weer “gevoetbald”. De lange bal werd minder gebruikt en liet Wieldrecht zien waar ze goed in waren, nl. combinatievoetbal.
In de 61’ min. was het raak. Een vrije trap van Daan Vegt werd door Ferhat Kemaldar heerlijk ingekopt, 1-1. Vrij snel daarna liet ook Jens van Vugt zich gelden. Hij schoot in de 63’ min. de 1-2 binnen. Keeper Goitom, een keeper die af en toe rare kapriolen uithaalde, taste mis, omdat het schot van Jens van richting werd veranderd.
Vanaf dat moment werd SVW weer wat sterker. En in de 83’ min. schoot Björn Trapman, een afvallende bal uit een corner, hard in, 2-2.
Wieldrecht mocht van geluk spreken, dat de overigens zeer goed fluitende scheidsrechter Meeuwe de bal in de 89’ min. niet op de stip lag na een onbesuisde actie van Vincent v.d. Koppel op Merhawi Haile. Daardoor bleef de stand 2-2 op het bord staan als einduitslag.
Rest nog de melden, dat Kenny Lagendijk van SVW de enige was met een gele kaart.

Volgende week zaterdag de return aan de Smitsweg. De strijd is nog niet gestreden en kan alle kanten op. We hopen op mooi weer en een grote opkomst aan publiek.

Zie hier het beeldverslag gemaakt door onze Soccerreporter Bas Rikkers.