Wieldrecht 1: “Finale eindigt in grote deceptie”

18 juni 2018

Op de rand van de 2e klasse werd Wieldrecht in de slotminuten van de verlenging nog achterhaald door tegenstrever Tholense Boys. De teleurstelling bij spelers, staf en supporters was dan ook begrijpelijk groot. Het mocht echter niet zo zijn.

Zo’n 1000 toeschouwers bezorgden de spelers een “kippenvel-opkomst” met een imposante vuurwerkshow. Nadat de kruidampen rond half drie waren opgetrokken, kon scheidsrechter van Yren de wedstrijd op gang fluiten. Als snel werd duidelijk, dat zowel Wieldrecht als Tholens Boys probeerden snel de gevaarlijke aanvallers in stelling te brengen, door veelal de lange bal te spelen. Beide teams beschikken echter ook over een sterke defensie en dus was het aantal kansen voor de rust minimaal. Tholense Boys zag in de 23e minuut een rebound van Koen Nieuwkoop naast gaan. Mark van Agteren had de beste kans namens Wieldrecht, nadat hij de keeper al omspeeld had, ging zijn schot echter over.

In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde beeld, maar het leek er toch op, dat Wieldrecht net iets fitter was en beter overeind bleef. Schoten van Marco Vrolijk en Mark van Agteren konden gekeerd worden door keeper David Niepce van Tholense Boys. Niepce leek mis te grijpen op een vrije trap van Richard de Bondt, maar Vincent van de Koppel kon de bal helaas net niet op doel koppen. Namens Tholense Boys was Dave den Boef tweemaal gevaarlijk, maar Ruben van de Koppel wist net als zijn collega zijn doel schoon te houden. Vijf minuten voor tijd kwam de kans om de wedstrijd te beslissen in Wieldrechts voordeel. Invaller Terrence Kliphuis ontsnapte over rechts. Zijn voorzet bereikte Mark van Agteren, die met een hard schot de beslissing op de schoen had. Met een geweldige reflex redde Niepce andermaal zijn ploeg. De rebound was voor Terrence Kliphuis maar die tikte de bal van dichtbij over. Eindstand na 90 minuten, 0 – 0.

De eerste helft van de verlenging was amper begonnen toen Mark van Agteren alleen opdook voor Niepce, maar weer was de keeper de winnaar. In de 9e minuut werd Terrence Kliphuis onreglementair gestopt door Youri Boudou. Strafschop! Een klusje voor aanvoerder Daan Vegt, die eindelijk David Niepce wist te verslaan, 1 – 0. Kort daarop was het weer Mark van Agteren, die vrij kwam voor Niepce, maar de definitieve beslissing bleef uit. Uit een hoekschop kopte Lennard Marsman namens Tholense Boys op de lat. In de tweede helft van de verlenging probeerde Tholense Boys met man en macht een gelijkmaker af te dwingen. Het gaf daarmee steeds meer ruimte weg achterin, maar bij de schaarse uitbraken had Wieldrecht niet meer de macht om de wedstrijd te beslissen. Wieldrecht werd steeds verder teruggedrongen en moest dus uiteindelijk in de allerlaatste minuten de fatale gelijkmaker toestaan. Uit een hoekschop van Koen Nieuwkoop was het aanvoerder Auke Bovenberg, die de gelijkmaker binnen schoot, 1 – 1. Een explosie van vreugde aan de kant van de bezoekers, die dan vervolgens vuurwerk op het veld gooiden, waardoor de wedstrijd gestaakt moest worden. Jammer! Nadat het “brandje” geblust was, keerde het arbitrale trio terug en konden de resterende minuten worden uitgespeeld. Daarin gebeurde niets meer en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Zo’n late gelijkmaker is meestal geen goed vertrekpunt voor een strafschoppenserie en zo bleek ook. Daan Vegt (gestopt) en Vincent van de Koppel (over) misten de eerste twee strafschoppen, waar Tholense Boys wel raak schoot. Jens van Vugt en Richard de Bondt scoorden wel vanaf 11 meter en toen Ruben van de Koppel de inzet van Matthijs van Stee wist te stoppen, leek het tij nog te keren. Rens van Dijk maakte gelijk, maar Tholense Boys had nog één beurt over. Topschutter Dave den Boef bleef kalm en schoot zijn ploeg naar de 2e klasse. Voor Wieldrecht eindigde de finale in een grote deceptie.

De teleurstelling was natuurlijk begrijpelijk groot bij spelers, staf en toeschouwers, maar Wieldrecht mag trots zijn op het behaalde resultaat, al is het dan net geen promotie geworden. Met name in de nacompetitie werd er op een fantastische manier voor elke meter gestreden. Stond er één team met maar één taak. Helaas liggen winst en verlies soms heel dicht bij elkaar en deze keer trokken we net aan het kortste eind. We feliciteren Tholense Boys met de promotie en wensen hen veel succes in de 2e klasse.