Trainingsweekend Wieldrecht JO15-1

07 september 2017

DAG 1

De talenten verzamelen zich
Zaterdag 26 augustus om 10:00 verzamelden de talenten van Wieldrecht JO15-1 bij Wieldrecht. Voor de spelers staat er een mooi programma voor het trainingsweekend te wachten als voorbereiding op de beker en competitie in het seizoen 2017-2018.
Zo werd rond 10:15 koers gezet met 6 volle auto`s naar Noordwijkerhout. Daar aangekomen rond 11:15 bij NH Hotel Leeuwenhorst zochten de spelers de hotelkamers op, wij kozen voor 4×3 en 2×2 persoonskamers.

Om 12:00 stond er een rijkelijke lunch klaar en daar werd natuurlijk goed gebruik van gemaakt.Na de lunch was het even op de kamers het eten laten zakken en lekker onderuit voor de training die op het programma stond. Wat opviel was dat alle 14 spelers op 1 kamer aan het chillen waren, wat een teambuilding en het weekend was nog maar net aan de gang, grandioos….

Om 13:30 stonden alle spelers netjes in de lobby zoals afgesproken en werd er koers gezet naar het complex van vv Noordwijk, wat een schitterend complex. Daar werd om 14:30 afgetrapt met de training op het kunstgras. Wij zouden het rustig aan gaan doen i.v.m. wat blessures en voor de wedstrijd voor de volgende dag en natuurlijk het prachtige weer dat wij hadden van 23 graden. Er werd begonnen met een goede warming-up waarna trainer Bart een verlenging van de warming-up deed natuurlijk alles met de bal.
Trainer Humphry pakte daarna met de jongens een heerlijke lange pass en trap vorm op.
Wij kozen ook voor 2 speloefeningen en werd er afgesloten met een eindpartij.

Omhaaltje Pizza
Trainer Bart beloofde de spelers met de spelvorm als er een omhaal gescoord zou worden, er pizza op de kamer gebracht zou gaan worden. Sommige zaten er dicht bij maar Rocco liet zien dat het toch mogelijk was en zo was de belofte ook een feit.De sfeer zat er op de training goed in. Om 15:30 werden de spullen opgeruimd en werd er koers gezet terug naar het schitterende hotel.

Daar konden de jongens tot 18:00 gaan zwemmen. Ook het zwembad zag er tiptop uit, zo was er een solarium, sauna en bubbelbad aanwezig.

Om 18:00 hadden we een lopend dinerbuffet. Dat ook niet verkeerd was, vers gebakken aardappeltjes, kibbeling, kipfiletjes en noem maar op met heerlijke toetjes zoals crème brulee. Dat was voor iedereen lekker smullen. Daarna hadden de spelers 2 uur vrije tijd met elkaar. Ook hier kozen de spelers er weer voor om met zijn allen op 1 kamer te zitten, sommige tv aan het kijken, de andere spelletjes te spelen en sommige lekker te chillen op bed.

Een dag heeft 24 uur en een nacht

Om 21:00 stond een uurtje bowlen op het programma met 3 banen.
Nou heb ik weleens een paar keer gebowld maar ik heb ook wat nieuwe trucjes gezien om een bal te gooien, sommige met meer geluk dan een andere. Maar het ging er wel fanatiek aan toe vooral door de trainers.
Rond 22:00 was het spelletje afgelopen en mochten de spelers nog een uurtje met elkaar door brengen waarna er om 23:00 was afgesproken om op de eigen kamers te blijven.

Misha en Daan werden nog even bij de trainers geroepen voor een gesprek omdat deze 2 spelers de aanvoerders zouden gaan worden.

Slapen??? Dat denk ik niet, zo werden er nog pizza`s besteld door alle spelers. Ik heb eigenlijk geen flauw idee hoeveel de spelers geslapen hebben maar wat ik heb gehoord is dat het best voor sommige laat is geworden, als dat voor morgen maar goed komt want dan spelen we een zware pot tegen 1e klasser SJC JO15-1 die vandaag een eigen toernooi hadden gewonnen met teams uit de hoofdklasse.

DAG 2

Verplichte kost
Om 08:30 moesten de spelers klaar staan voor het ontbijt. Het werd ondertussen 09:00, waarom??? Laten we dat maar even onder de leiding houden. 09:00 werd er dus ontbeten, uitgecheckt wat wij als begeleiding wel mee moeten geven dat alle kamers er top uit zagen.

Dan om 09:30 teambespreking wat door het uitlopen van de ochtend een stuk korter als gepland was duurde. Zo werden de aanvoerders (Misha en Daan) benoemd en wat vaste afspraken gemaakt. Om 10:00 werd er koers gezet naar gemeentelijk sportpark SJC.
Iedereen even lekker wakker geschud met een muziekje in de kleedkamer wat bij de spelers goed beviel.

Wij als trainers waren benieuwd wat we vandaag dus konden verwachten van de jongens. De teambuilding zat er goed in alleen als je naar de koppies zou gaan kijken gaf ik ons al een 10-0 achterstand.
Dit hadden we toch helemaal verkeerd, wat we zagen was een team dat in dit weekend zo hecht met elkaar optrok dat ze de mooiste partij van deze hele voorbereiding op het veld lieten zien en knokten voor elkaar als leeuwen en dat tegen een goed voetballende SJC.
Omdat we nog wel met enkele half geblesseerde liepen begonnen we met de volgende opstelling.
Joerie startte in het doel. Daan, Misha, Jan en Niek in de verdediging. Het middenveld bestond uit Dylan/Gijs en Nasserding. En in de aanval deden we het met Furkan, Dano en Rocco. Tom, Anas en Thanos starten op de bank.
Al snel bleek dat we aan elkaar gewaagd waren met aan beide kanten kansen. Toch komen we 1-0 achter waarna er heel snel de 1-1 werd gescoord door Dano.Daarna een afstandsschot van Rocco (zeker 30 meter) diagonaal over de keeper, wat een goal 1-2 voor. Daarna een heerlijke crosspass op Dano, loopt de centrale verdediger zoek en werkt keurig in het doel de 1-3 erin. De grensrechter dacht daar anders over en gaf buitenspel aan doelpunt afgekeurd en het blijft 1-2. 5 minuten later een schitterend schot van Rocco, keeper duikt pakt de bal klem achter de doellijn en rolt de bal terug nu dan de 1-3??? De jongens stonden al te juichen. De grensrechter wees naar de middenstip maar de scheidsrechter laat gewoon doorgaan. Weer een zuivere doelpunt afgekeurd en vol ongeloof bij de Wieldrecht spelers ipv 1-4 voor te staan neemt SJC een snelle spelhervatting en werd er direct tegen ons gescoord 2-2. En dan ook net voor rust de 3-2.

Dit maak je in de 2e helft niet meer goed bij de spelers. Dan kan je nog wel praten tegen de jongens in de rust maar dit valt niet meer terug te draaien, leg je zo`n goede pot neer op het veld word je op deze manier afgestraft. Zo werd er in de 2e helft nog 2 keer gescoord door SJC en verlies je met 5-2 wat zeker een geflatteerde eind uitslag was. Aan de inzet van de 14 jongens heeft het in ieder geval niet gelegen.

Afsluitende ontspanning
De trainers hebben nogmaals de jongens opgepept dat we lekker het programma middags af gaan werken met nog 2 leuke activiteiten en dat we deze wedstrijd wel in ons achterhoofd moeten houden omdat het niet aan ons lag maar dat we een hele goede partij hebben laten zien en op deze weg door moeten gaan, daar waren ze het helemaal mee eens.Om 13:30 zetten we koers naar het strand van Noordwijk.
Heerlijk weer met een temperatuurtje van 24 graden was het goed vertoeven. Een doos AA mee en wat ballen hebben we heerlijk op het strand gelegen met een lekkere duik in de zee, al was het water nog best fris. Ook mocht een partijtje op het strand niet ontbreken inclusief de trainers die fanatiek meededen.
Daarna was het om 15:30 richting het pannenkoekenhuisje  “Hans en Grietje” op de boulevard. Hier konden de jongens een heerlijke pannenkoek bestellen met wat fris.

En om 16:30 gingen we weer richting Dordrecht. Zo was het een geslaagd trainingsweekend met de complimenten aan de jongens voor gedrag en zeker hun inzet!

Voordat de beker en competitie gaat beginnen oefenen we aankomende weken nog een aantal keren doordeweeks tegen Oranje Wit JO14-1, Pelikaan JO15-1 en Dordrecht O14-1.

Bewaren