Slechte beurt Wieldrecht 1

25 november 2018

Wieldrecht  – Seolto 1-3 (0-0)

Wat afgelopen seizoen niet lukte, lukte ook deze keer niet tegen Seolto, namelijk winnen. De ploeg uit Zevenbergen pakte de volle buit in een bij tijd en wijlen tumultueus duel.

Wieldrecht had gedurende de eerste helft voetballend duidelijk het betere van het spel. Seolto loerde op de counter. Doelpunten leverde het niet op, kaarten wel. Mark van Agteren werd 4 minuten na het maken van een lichte overtreding alsnog met geel bestraft, daar waar hij zelf al heel wat schoppen had geïncasseerd, zonder dat scheidsrechter Van Vreeswijk daar dezelfde maatregelen tegen nam. Ook Aron de Keizer ging ook op de bon en toen Mark vijf minuten voor rust te hard doorging op de keeper van Seolto, kon hij met rood (twee keer geel) vertrekken. De gemoederen, met name buiten het veld, liepen hoog op over deze beslissing en een korte periode van rust was nodig om deze te bedaren.

In de tweede helft was het al snel raak voor de bezoekers, die overigens met 10 man rustig bleven loeren op de counter. Maar goed, één van die uitvallen bracht de 0-1 op het bord. Wieldrecht knokte zich vervolgens met 10 man terug in de wedstrijd, maar het geluk ontbeerde lange tijd. Zo werd een corner knap ingekopt door Aron de Keizer, maar op de rug van medespeler Jens van Vugt. Diezelfde van Vugt draaide zich knap vrij, maar volleerde de bal over. Ook een prachtige actie van Jeremy de Lijster belandde op de paal. Een kwartier voor tijd trok Wieldrecht de stand dan toch gelijk. Een heerlijke combinatie tussen Richard de Bondt en Jens van Vugt werd door laatstgenoemde voor de goal gebracht, waar Aron de Keizer met het hoofd de 1-1 binnen knikte.

Daar waar iedereen nog aan een overwinning ging denken, sloeg Seolto andermaal op de counter toe. Op het randje van buitenspel kon de linksbuiten doorbreken. Marnix van Vuuren (hij verving de geblesseerde Frank Groeneweg) leek tijdig bij de bal te komen, maar gleed half weg en vervolgens was het een koud kunstje voor de speler Seolto om er 1-2 van te maken. In de slotfase werd dat zelfs nog 1-3, nadat Quincy Ignacio namens Wieldrecht twee kansen had gemist. Het derde doelpunt van Seolto was overigens 100% buitenspel, maar de vlag bleef omlaag.

De nederlaag was dubbel balen, toen na afloop bleek, dat koploper Prinsenland (nederlaag) en naaste belager Klundert (gelijk) punten hadden gemorst. De optimist zal zeggen “de schade bleef beperkt”. Stadsgenoot DFC (winst bij Kogelvangers) komt ondertussen steeds dichterbij. Wat dat betreft mag gehoopt worden op een prachtige derby op 8 december, maar eerst wacht nog de uitwedstrijd tegen Halsteren.