Onmachtig Wieldrecht verliest in Zevenbergen

28 januari 2018

Seolto – Wieldrecht 2 – 1 (1 – 1)

Op een open en winderig Sportpark de Meeren kwam Wieldrecht wederom slecht uit de winterstop. Met
2 – 1 werd er verloren tegen een strijdlustig Seolto, dat de punten erg hard nodig had.
Trainer den Dunnen moest het deze keer doen zonder Armando Tuur (geblesseerd, wel op de bank), Marco Vrolijk en Jeremy de Lijster (beiden geblesseerd).

Zoals gezegd had Seolto de punten erg hard nodig. Zij stonden vóór deze wedstrijd op de 13e en voorlaatste plaats, maar lieten duidelijk blijken harder voor de punten te willen knokken (soms letterlijk) dan Wieldrecht.
Na wat heen en weer voetbal, was het in de 22e minuut Joshua Broeders van Seolto, die met een schot van afstand over de te ver voor zijn goal staande en anders zo betrouwbare keeper Frank Groeneweg de 1 – 0 wist binnen te schieten.
Wieldrecht zocht de aanval, maar hanteerde weer veel te veel de lange bal, die over het algemeen niet aankwam. Met wat corners kon Wieldrecht het enige gevaar stichten. Het was dan ook in de 35e minuut uit een afgeslagen corner, dat Mark van Agteren de bal weer voor het doel van keeper Jacco Crezee bracht en via de rug van een verdediger van Seolto in het doel terecht kwam, 1 – 1.
Vlak voor rust was er nog een opstootje tussen Joshua Broeders van Seolto en Nick Dijker van Wieldrecht. De rijkelijk met kaarten strooiende scheidsrechter Düzdüsen toonde beide spelers de rode kaart. De 1 – 1 was dan ook de ruststand.

Na rust een zelfde beeld. Wieldrecht wilde wel, maar kon niet. Een hardwerkend Seolto wilde ook, maar kon evenmin imponeren. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit een corner wist spits Sebastiaan Stoop in te koppen, echter Cees Groeneveld stond op de juiste plek om diens inzet te blokkeren. De bal ging recht omhoog en met een rare stuit over keeper Fran Groeneweg in het doel, 2 – 1.
Wederom moest Wieldrecht in de achtervolging. Armando Tuur kwam nog in het veld en poseerde zich in de spits. Enkele hachelijke situaties voor het doel van Jacco Crezee, maar de bal verdween niet in het doel. Vlak voor tijd werd de bal uit een corner van Cees Groeneveld ingekopt door Daan Vegt, iedereen (inclusief de spelers van Seolto) zag, dat Crezee de bal achter de lijn uit de doelmond sloeg. Jammer genoeg scheidsrechter Düzdüsen (die nota bene op de achterlijn stond) niet, waardoor het feest niet doorging. Of een gelijkspel verdiend was geweest is de vraag, maar wel jammer, dat op deze manier een punt door je neus wordt geboord.
Rest nog te melden dat Vincent v.d. Koppel in deze wedstrijd 2 gele kaarten (dus rood) kreeg en er ook in de volgende wedstrijd niet bij kan zijn.

Volgende week Tholense Boys aan de Smitsweg, een concurrent voor de bovenste plekken achter Krabbendijke, dat maar blijft winnen.