Kansen morsend Wieldrecht verliest

02 september 2018

Wieldrecht 1 – IFC za. 1 1 – 2 (0 – 1)

In de eerste bekerwedstrijd tegen IFC za. 1 verloor Wieldrecht ietwat tegen de verhouding in met 1 – 2. Een gelijkspel had minstens op zijn plaats geweest. De nieuwe trainer Ron Tempelaar kon over een volledige selectie beschikken, maar heeft zijn stempel en werkwijze nog niet helemaal op de ploeg kunnen overbrengen.

IFC begon sterk. Je kon duidelijk zien, dat ze al iets verder waren in de voorbereiding dan Wieldrecht. En dat resulteerde al in de 15’ min. in een voorsprong voor IFC. Een voorzet van rechts werd door de geheel vrijstaande Jip Kegge in het doel gekopt, 0 – 1.
Even later een identieke situatie, maar toen wist doelman Frank Groeneweg de kopbal van dichtbij met een reflex uit zijn doel te ranselen.
Wieldrecht herstelde zich en zocht de aanval. Zoals gezegd kregen ze volop kansen op de gelijkmaker. Een voorzet van v. Agteren werd vallend door Aron de Keijzer (terug op het oude nest) ingekopt, maar keeper René Dusseldorp redde bekwaam. Moreno v.d. Geer (ook weer terug) schoot snoeihard op de lat en dezelfde v.d. Geer werd vanaf links vrij voor de keeper gezet, maar schoot recht op hem af, zodat deze zijn doel schoon kon houden. Ook Kliphuis schoot in vrije positie naast. De ruststand was derhalve 0 – 1.

In de tweede helft een zelfde beeld. Een gelijk opgaande strijd, met iets meer kansen voor Wieldrecht. Toch lukte het in de 51’min. Anwar Nzojyibwanu op links door te gaan en keeper Groeneweg met een hard schot te passeren , 0 – 2.
Wieldrecht drong aan, maar het vizier van de voorwaartsen stond niet op scherp (een schot van Kliphuis en een kopbal van de Lijster gingen naast) of keeper Dusseldorp was een sta in de weg (een kopbal van Armando Tuur uit een corner redde hij met een reflex).
Toch kwam Wieldrecht nog dichtbij de gelijkmaker. Eerst was het in de 87’min. v. Agteren, die, na een steekbal van Jens v. Vugt, de keeper omspeelde en de bal in het verlaten doel schoot, 1 – 2.
Daarna waren er nog twee kleine kansjes voor de ingevallen Cees Groeneveld. Maar jammer genoeg kreeg hij de bal niet tussen de palen, zodat de eindstand 1 – 2 op het scorebord bleef.

Volgende week de uitwedstrijd tegen ZBC ’97, die met 1 – 1 gelijkspeelde tegen ASWH 2. Kijken of we dan het doel beter kunnen vinden.