Eerste bekerwedstrijd Wieldrecht 1

04 september 2017

Wieldrecht 1 – Dubbeldam zon. 1 voor de beker (1-1), 1-1.

Gisteren speelde Wieldrecht zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Voor de beker tegen het zondag elftal van stadgenoot Dubbeldam.

Trainer John den Dunnen had de beschikking over een aantal nieuwe spelers en moest aan de andere kant nog wat spelers missen door blessures en vakanties. Dat was in de beginfase van de wedstrijd duidelijk te merken. Slordig balverlies gaf Dubbeldam veelvuldig balbezit, maar tot gevaar leidde dat nog niet echt.
Dat kwam pas na 27 minuten toen Dubbeldam voor het eerst via een kopbal gevaarlijk werd. Keeper Marnix van Vuuren stond echter zijn mannetje. Een paar minuten later was het wel raak. Een voorzet van links werd keurig, tegendraads zoals dat mooi heet, ingekopt door Rory v.d. Weijden, 0 – 1.
Het duurde tot de 35e minuut voordat Wieldrecht eindelijk eens in de buurt van het doel van Dubbeldam verscheen. Linksbuiten en nieuweling Zouhair er Yaakoubi schoot echter op de paal.
Vlak voor rust was het wel raak. Een steekbal van Jens van Vught bracht Ferhat Kemaldar in stelling en die wist wel raad met dit buitenkansje, 1 – 1.
Scheidsrechter Safranti (die de luidruchtig protesterende trainer den Dunnen nog voor 5 minuten (?) achter de afrastering stuurde) floot daarna gelijk voor de rust.

Na de rust een ander Wieldrecht. Het begon veel feller en de linies waren ook meer gesloten. Na een kwartier bracht trainer den Dunnen Marco Vrolijk en Jeremy de Lijster binnen de lijnen. Dat bracht meer gevaar en snelheid in de ploeg. Later kwam ook Kees Groeneveld er nog bij. Kemaldar probeerde het 2 keer van afstand maar miste het doel. Een goede voorzet van Kenan Vleesenbeek vond geen medespeler en na een afgeslagen corner schoot Sadig Sogut hoog over.

Beide ploegen zochten aan het eind van de wedstrijd de aanval en dat gaf nog aardig wat kansjes. Kemaldar kreeg 2 kopkansen maar vond 1 keer keeper Robin van Dijk op zijn weg, de andere ging via de lat over. Ook Dubbeldam kreeg nog een goede kans om de wedstrijd te beslissen, maar helaas (gelukkig voor ons) stond het vizier niet op scherp. De laatste en mooiste kans was in blessuretijd voor Kemaldar. Hij kapte zijn tegenstander goed uit, maar schoot alleen voor keeper van Dijk de bal naast.

Al met al heeft trainer den Dunnen nog aardig wat huiswerk om een hecht team te smeden. Hopelijk volgende week voor de beker bij EBOH uit ziet het er beter uit.

NB: Foto genomen door Sandra v.d. Pas!