Draak van een wedstrijd Wieldrecht 1

13 mei 2018

Rillandia 1 – Wieldrecht 1 1 – 1 (0 – 0)

In een zeer slechte uitwedstrijd verspeelde Wieldrecht 2 punten tegen het één na laatst staande Rillandia. Gelukkig verspeelden de concurrenten voor de nacompetitie ook punten, dus bleef de schade beperkt.
Trainer den Dunnen kon Jeremy de Lijster niet opstellen, die vanwege een cursus afwezig was. In zijn plaats speelde Nicky Dijker.

Wieldrecht begon nog wel fanatiek. Na een steekbal van Marco Vrolijk, kwam Jens van Vugt een teen tekort. Een vrije trap van Ferhat Kemaldar spatte uiteen op de lat en uit een voorzet van Mark van Agteren kopte van Vugt net over. Pas in de 22’ min. kon Rillandia daar wat tegen overstellen. Een vrije trap van Diego v.d. Heuvel werd echter gestopt door keeper Ruben v.d. Koppel.
Wieldrecht probeerde wel door te gaan, uit een actie van Vrolijk aan de rechterkant, ging de bal voorlangs, waarbij van Agteren ook weer net iets te laat was. Een individuele actie van van Agteren, waarbij hij 2 tegenstanders in de luren legde, schoot hij hard naast. Abderrahim el Fadili van Rillandia gaf nog een voorzet af, waarbij Ali Gunes net te laat kwam, was nog een kansje voor de thuisploeg.
Daarna was het over. Wieldrecht grossierde in balverlies, passes die niet aankwamen, verkeerde aannames, linies die niet aansloten, wederom veel te veel de lange bal. Er was verder niemand, die het voortouw nam om daar verandering in te brengen. De ruststand was derhalve 0 – 0.

Even bracht het begin van de tweede helft de verwachting, dat het beter ging. Vrolijk haalde, na een heftige discussie met zijn supporters, zijn gram en kopte uit een voorzet van Cees Groeneveld de 0 – 1 binnen. Maar dat waren te hoge verwachtingen. Wieldrecht belandde weer in het zelfde spelletje en gaandeweg de wedstrijd kreeg Rillandia het spel meer in handen. Dat resulteerde dan ook in de gelijkmaker van Vincent Roeland, 1 – 1.
Wieldrecht kon het tij niet meer keren. Daar hielp ook scheidsrechter van Heijningen met wat vreemde beslissingen niet aan mee. Maar dat was niet alleen de reden.
Aan het eind van de wedstrijd werd het hier en daar nog wat onvriendelijk, wat helemaal niet nodig was. Mogelijk dat de frustraties toch wat hoog opliepen.
De eindstand 1 – 1 was dan ook terecht.

Wieldrecht zal de laatste 2 wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen wil het nog aanspraak maken op een nacompetitie plaats. Te beginnen komende zaterdag met een uitwedstrijd bij Kogelvangers.