KNVB verenigingsraad gaat, ledenraad komt

26 oktober 2015

Op 26 september 2015 heeft de verenigingsraad ingestemd met de implementatie van het ledenraadmodel. Met het ledenraadmodel wil het amateurvoetbal dicht bij de verenigingen en leden staan. Verenigingen kiezen zelf wie hen in deze ledenraad vertegenwoordigt. Herkenbare vertegenwoordigers per kieskring waar je als vereniging op kunt bouwen. Alle amateurvoetbalverenigingen van Nederland zijn ingedeeld bij een kieskring. Bij de indeling zijn de gemeentegrenzen aangehouden.

 

De verenigingsraad stopt op 31 december 2015 en de nieuwe ledenraad, die gaat bestaan uit dertig leden, start op 1 januari 2016. De kandidaatstelling voor de ledenraad sluit op 31 oktober 2015.

laederboardb_opt

Op knvb.nl/ledenraad vind je meer informatie over het ledenraadmodel, de kandidaatstelling, kieskringen en de verkiezingen. Hier vind je ook het bijbehorende profiel van een ledenraadslid. Mocht je leden bij jouw op de club kennen die geschikt zijn voor deze rol, attendeer ze dan vooral op de mogelijkheid zich kandidaat te stellen..