V.V. Wieldrecht ambassadeur 35+/45+ 7 tegen 7-voetbal in Dordrecht

01 september 2013

Samen met de gemeente (Sportbedrijf Dordrecht), FysioDordt en drie andere voetbalclubs uit Dordrecht, wil v.v. Wieldrecht het 7 tegen 7 voetbal de komende jaren Dordrecht-breed op de kaart zetten. We doen dit met een publiciteitscampagne en met het organiseren van tien 7 tegen 7 speelavonden.

De speelavonden staan open voor iedereen en zijn onder meer bedoeld voor mannen die graag kennis willen maken. Kijk voor meer informatie op www.dordtsport.nl/activiteiten/7x7voetbal.

Kranige kerels koesteren kicksen.
Als de conditie terugloopt en het postuur wat opzwelt, wil dat niet zeggen dat het heilig vuur gedoofd is. Echte kerels koesteren hun kicksen, hongeren naar de bal en laten zich niet uit het veld slaan. Gelukkig dus dat er zoiets is als 7 tegen 7 voetbal… Toegegeven, een adembenemend spektakel is het niet meer. Maar ook voor 7 tegen 7 mannen blijft er niets mooiers denkbaar dan op een loodgrijze dag hun mannelijke weerbaarheid te kunnen tonen om vervolgens geradbraakt maar diepgelukkig huiswaarts te keren als ‘the man of the match’.

Woeste weerbare Wieldrechters
Hoewel de meeste mannen van 7 tegen 7 het vanwege hun fabelachtige techniek, hun goddelijke lichaam en hun ijzeren conditie niet nodig hebben, trainen er toch wat mannen. Elke vrijdag om 20.00 uur, als de kinderen van de mannen van 7 tegen 7 op bed liggen, en de vrouwen van de mannen hun breiwerkje pakken, trotseren de fanatiekste ‘zeveraars’ de elementen en spannen zij hun spieren als oefening voor de speelavonden. Zo is er dus elke week beweging en ben je na het einde van elk seizoen toch ook gewoon aan nieuwe voetbalschoenen toe. (Net als vroeger.)

Wie dat wil ervaren kan dat twee keer uitporoberen om daarna de definitieve stap te nemen en tot het team van de tijdloze roem toe te treden. Als je geïnteresseerd bent in deelname aan één of meerdere 7 tegen 7 speelavonden op vrijdag en/of 7 tegen 7 trainingen binnen de club, dan kun je contact opnemen met Vincent van Mil of Reinier Theesing.

Meld je aan voor één of meer van de tien gratis speelavonden in Dordrecht
Oranje Wit, GSC/ODS, Wieldrecht en Dubbeldam bieden daarnaast, in samenwerking met Sportbedrijf Dordrecht en FysioDordt, tien gratis speelavonden aan; eens in de twee weken op vrijdag, Je hoeft voor deelname aan de speelavonden niet perse lid te zijn van een vereniging. Er kan zowel individueel als in teams ingeschreven worden (zevental). Inschrijving kan via de website van Dordt Sport: www.dordtsport.nl/activiteiten/7x7voetbal.

3545plus-300x199

Het speelveld
Bij 7 tegen 7 zijn de regels en omstandigheden aangepast. We spelen in zeventallen op een half speelveld met trainingsgoals, en met mannen vanaf 35 jaar. Er mag doorlopend gewisseld worden en we doen niet aan buitenspel. Sterk fysiek contact is niet toegestaan. Dus slidings zijn bijvoorbeeld verboden. Je speelt onder elkaar, maar ook tegen andere voetbalclubs. We spelen nooit buiten Dordrecht. De derde helft vinden we net zo belangrijk als de eerste en de tweede. Zo blijft voetbal gezellig, sportief en mogelijk tot vrijwel elke leeftijd.
Wil je de sfeer op het speelveld proeven? Bekijk hier de 7 tegen7 – bloed zweet en tranen – movie en hier nog meer stille beelden van razendsnelle en stijlvolle acties op het veld

45plus2

Fitheidstest
Potentiële deelnemers voor de 7 tegen 7 speelavonden die twijfelen aan hun fitheid kunnen voor slechts € 5,00 een fitheidstest doen. Deze fitheidstest wordt afgenomen bij een van de fysiotherapeutpraktijken die is aangesloten bij FysioDordt; een samenwerkingsverband van eerstelijns fysiotherapeuten in Dordrecht. Voor informatie over de fitheidstest: www.dordtsport.nl/activiteiten/7x7voetbal.

Speciale Actie: De eerste 50 deelnemers die inschrijven voor één of meerdere 7 tegen 7 speelavonden krijgen een gratis boek van de beroemde schaatsheld Ard Schenk ‘Je tweede jeugd begint nu’.