SOMERkamp 2018 groot succes!

15 mei 2018

Maandag 30 april jl. was het dan eindelijk zover, rond 9 uur begon de kantine vol te stromen met deelnemers, ouders, opa’s en oma’s. De deelnemers vol enthousiasme en de ouders vol spanning (kan ik mijn kind wel een midweek missen?).

Met 29 meiden en 31 jongens stapten we uiteindelijk in de bus richting Someren, sommige ouders waren even bang dat hun talent niet in bus zat, maar na het tellen van de koppen wisten we het zeker iedereen zat er in en konden we vertrekken.

Dat het een qua records een zeer succesvol kamp zou worden hadden we van te voren niet bedacht. De meeste records worden veelal door de oudste jeugd gezet en daarvan waren er “maar” twee mee.

We kunnen stellen dat het een succesvol kamp was, met 4 records bij de jongens:

  • Bal dribbelen en plaatsen door Ard Nagtegaal met 7,56 sec.
  • Poortje schieten door Niek Touwslager met 90 punten.
  • Bal plaatsen met de voet uit hand door Ard Nagtegaal met 430 punten.
  • Hoogspringen door Ricky Nijhoff met 1,80 meter.

Twee records bij de meiden:

  • Bal hooghouden door Lily Braun met 62 maal.
  • Poortje schieten door Emma Stroe evenaring van het record met 85 punten.

Naast de 20tal bekende testen die we al jaren afnemen tijdens het kamp, waren er natuurlijk ook andere activiteiten. Zo hadden we bij de voetbalcompetitie 3 kampioenen.

  • Bij de meiden was Internationaal de grote kampioen.
  • Bij de jongens onder de 13 was Chelsea de winnaar.
  • Bij de jongens onder de 19 was Engeland de beste.

Daarnaast was er nog kegelvoetbal, een voetbalquiz, het geluidenspel, samen Liverpool vs AS Roma kijken en de disco op de laatste avond. Tijdens de disco hoorde men zelfs in de Dorpstraat dat vv Wieldrecht er was, gingen de shirts uit en zwaaien, werd er ouderwets gehoempapaat en sloten we af met “you never walk alone”.

Tussen alle activiteiten en vrijetijd door stond er 3x per dag een goede maaltijd klaar om iedereen weer te voorzien van de juiste bandstof (Chappeau voor de keukenploeg!).

Aan al het leuke komt een einde en zo ook aan ons kamp, op vrijdagochtend was het inpakken en schoonmaken. Dit liep gesmeerd en we vertrokken iets na 11 uur weer richting onze vereniging.

Tijdens het afsluiten van het kamp werd eens te meer maar weer duidelijk dat de prijzen pas aan het eind van de competitie verdeeld worden. Zo had Max Palit het gehele kamp de gele trui om zijn schouders hangen maar ging uit eindelijk Daan Meijer met 175 punten met de winst aan de haal (zie de volledige uitslag weekklassement onderaan dit artikel).

Ricky Nijhoff won de prijs voor het beste diploma met 1879 punten en heeft Ard Nagtegaal de sportiviteitsprijs gewonnen voor zijn inzet, positieve coaching en hulp. Maar daarnaast ook omdat hij voor school in een toets week zat en 3 toetsen heeft gemaakt tijdens het kamp, het geeft maar aan hoe graag hij er voor de laatste keer bij wilde zijn.

Na het uitreiken van de persoonlijke diploma’s werd het kamp afgesloten en ging iedereen naar huis om zijn of haar verhaal thuis te delen. Ik hoop dat iedereen er volgend jaar weer bij is en dat hij of zijn ook nog een aantal vriendjes en vriendinnetjes weet te enthousiasmeren.

Wat ben ik trots dat we er met z’n alle weer een mooi kamp van hebben gemaakt.

Ook de leiding hiervoor bedankt, dat hebben we weer mooi gedaan!

Tot slot.
Hulstflier installateurs, Cees Neels Transport, Ruud Nijhoff, Peute Recycling, TDA Groep, KH Chemicals, AH van der Poel, Vrienden van Wieldrecht en Fons Vrolijk, allemaal enorm bedankt voor jullie bijdragen aan het kamp!

 

Tot volgend jaar! Met sportieve groet,

Dennis Palit