Nieuwe voetbalhelden gezocht

06 september 2017

Plan A
Het is niet de eerste keer dat ik het onderwerp aansnijd, maar hopelijk wel de laatste. Wieldrecht zoekt nieuwe helden.
Hun doel: bevorderen van het op reglementaire wijze scoren van doelpunten. Een bijzonder soort aanvaller dus, die bij wedstrijden tot beide voetbalteams behoort en toch neutraal is. Kan genieten van spelers die het naar hun zin hebben, en ook zijn best doet om het hen naar de zin te maken. Die het plezier van de voetbalspelers verhoogt door zo weinig mogelijk maar wel voldoende vaak op een fluit te blazen. De scheidsrechter!.

Het Wieldrecht-scheidsrechterkorps zoekt aanvulling. We hebben er de afgelopen jaren niet voldoende bij gekregen om de uitstroom op te vangen. Uitstroom om prettige redenen (zoals overstap naar KNVB) of minder prettige redenen (langdurige blessures). De kwaliteit van onze scheidsen is naar mijn idee ok, we hebben er alleen te weinig.

Overweeg je om het doen? Meld je bij mij, via hansdejong01@gmail.com of via 0634 184 481. Je krijgt begeleiding. Eind 2017 willen we een cursus starten waar je ook van elkaar leert. Help s.v.p. mee, het plezier zal veel groter zijn dan de inspanning.

De huidige situatie
Het tekort aan scheidsrechters is op dit moment zo nijpend dat we voor zaterdag 9 en 16 september voor twaalf thuiswedstrijden van elftallen nog geen scheidsrechter hebben. (voor zeven- en zestallen doen we al een beroep op de teamleiding). Dat betekent dat de teamleiding van de betreffende elftallen de oplossing moet leveren.

Plan B
Ik hoop dat de uitdaging beperkt blijft tot deze twee zaterdagen, zodat het bestuur niet het in 2015 al goedgekeurde, maar nog niet ingevoerde plan, in werking hoeft te stellen.

Dat plan komt in het kort op het volgende neer:

  • Ieder team dat gebruik moet maken van verenigingsscheidsrechters moet voor aanvang van de competitie minimaal één scheidsrechter beschikbaar stellen die eens per vier weken de wedstrijd van een ander team fluit.
  • Een scheidsrechter die alle wedstrijden van het ‘eigen’ team fluit is ook ok.
  • Een team dat geen scheidsrechter levert zal niet aan de competitie deelnemen.
  • Zo nodig neemt het bestuur aanvullende maatregelen

Hans de Jong.