Gratis WiFi op de club

30 november 2015

Ja, dat willen we allemaal. Helaas is dat op dit moment nog niet het geval. Verre van zelfs. Wieldrecht kampt met een serieus internetprobleem. Zo ligt er op dit moment geen geschikte kabel of glasvezelkabel naar ons gebouw.

 

Dit zorgt ervoor dat we in een tijd als deze achterlopen. Er zijn problemen met het verzenden van wedstrijdformulieren en we kunnen amper een website bezoeken. Daarnaast is iedereen aangewezen op zijn eigen 3g of 4g netwerk met zijn smartphone. De verbindingen hiervan zijn bij Wieldrecht niet best en dat kost natuurlijk ontzettend veel data.

Glasvezelkabel

Daarom wil de club een zeer sterke glasvezelverbinding afnemen bij KPN. Helaas werd onze club overgeslagen toen de kabels netjes tot in de meterkast bij alle huizen in de Wilgenwende werden aangelegd.
Na de vraag aan KPN / Reggfiber of wij ook zo’n mooie aansluiting mochten kregen we het volgende antwoord: “Ja… maar dan moeten jullie zelf voor de kosten voor het aanleggen van de kabel opdraaien. En oh ja, dat is bijna € 5000,00!!” Daar schrokken we van.

Op zoek naar hulp van providers

Meerdere gesprekken met allerlei glasvezelproviders over mogelijke ruilhandel, sponsoring en zelfs de wil om langdurige contracten te tekenen liepen op niks uit. Geen provider dacht mee. Dus we waren op ons zelf aangewezen. Maar € 5000,00 heeft een vereniging natuurlijk niet even op de plank liggen.

Crowdfunding

Die glasvezelkabel moet er komen, want wij willen snel internet. Daarom wil ik een beroep doen op jullie, onze leden. We gaan zorgen dat we samen die € 5000,- bij elkaar gaan krijgen.

En om goed te beginnen hebben de bestuursleden van de Vrienden van Wieldrecht de eerste € 500,00 gestort. Wij hopen met jullie medewerking de rest van het bedrag bij elkaar te krijgen. We zijn uiteraard blij met iedere gift.

Wat krijg ik er voor terug?

Een terechte vraag. Het antwoord is simpel: Een goede wifi verbinding in ons clubgebouw. En dat gaat je zeker weer wat data uit je bundel schelen.

Hoe doneer ik?

Vul het donatieformulier in en maak het bedrag over naar NL74 INGB 0006 5903 23 o.v.v. crowdfunding  of doneer aan één van de bestuursleden van de Vrienden van Wieldrecht.

Met jouw hulp kunnen we het regelen!