Benefietdag Voor Sara

10 september 2018

De Benefietdag Voor Sara op Voetbalvereniging Wieldrecht heeft maar liefst € 16.500,00 opgeleverd voor onderzoek naar de zeldzame spierziekte MDC1A.
Tijdens de benefietdag op zaterdag 25 augustus verzamelden zich tientallen wielrenners in de kantine van Wieldrecht voor een tocht van 100 kilometer door de Alblasserwaard. Zij legden allemaal 100 euro in. Daarnaast werd er een voetbaltoernooi gespeeld en konden bezoekers deelnemen aan een workshop graffiti en een barbecue. Alles met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor een veelbelovend, wetenschappelijk onderzoek.
Meerdere bedrijven uit de regio en Wieldrecht zelf ondersteunden de benefietdag. Terwijl op het hoofdveld het Jan Stam toernooi werd gespeeld, streden elf teams op veld 2 om de Voor Sara Cup. Dat de twee toernooien elkaar mooi aanvulden, bleek wel toen voetbalvereniging Pernis hun prijzengeld van het Jan Stam toernooi aan de stichting schonk.
De dag werd georganiseerd door meerdere leden van Wieldrecht, allemaal vrijwilligers van Stichting Voor Sara. De stichting van Bram Verbrugge en zijn vrouw Emine strijdt voor onderzoek naar zeldzame spierziekten. Hun dochter Sara is het gezicht van de stichting en de belangrijkste drijfveer voor het stel. Kinderen met MDC1A worden over het algemeen niet oud en hebben vaak moeite met bewegen. Ook zijn ze kwetsbaarder als ze ziek worden. Er is op dit moment geen behandeling voor de spierziekte en dus knokken Emine en Bram zelf voor wetenschappelijk onderzoek.
Wieldrecht voorzitter Henk de Kleijn reageert trots op de mooie dag: “De opbrengst is weer ongekend mooi. Wieldrecht is een familie vereniging en als er wat gebeurt in je familie, moet je voor elkaar klaar staan. Dan ben ik trots dat ik voorzitter mag zijn van zo’n mooie club. Zolang ik voorzitter zal zijn, zal Wieldrecht altijd klaar staan om te helpen.’’
Bram reageert dankbaar: “Wieldrecht is een warme, hechte club. Dat bleek deze dag opnieuw. Het is heel bijzonder om te zien, dat teamgenoten en vrienden wekenlang bezig zijn geweest met de voorbereidingen en dat op de dag zelf honderden mensen zich zo hebben ingezet voor een gezondere toekomst voor onze dochter en voor vele andere kinderen met een zeldzame spierziekte. Dankzij dit geweldige bedrag hebben we al meer dan drie ton opgehaald voor het onderzoek. Dat geeft hoop en steunt ons enorm.’’