70 jaar Wieldrecht

08 juni 2017

Op 15 juli 1947 werd, in de garage van de EDAD in het gehucht Wieldrecht, de voetbalvereniging Wieldrecht opgericht. De historie kunt u vinden op onze webpagina Clubhistorie 

We pakken de draad op toen de vereniging de grootte en de uitstraling ontwikkelde die zij nu nog heeft, bijna veertig jaar terug. Toen kreeg het complex zijn huidige grootte en bouwde Wieldrecht zelf het clubgebouw dat bij vele bezoekers nog steeds bewondering oogst. In 1980 geopend en recentelijk nog geheel gerenoveerd door de vrijwilligers van Wieldrecht. En er zijn plannen voor verder verbetering. De kunstgrasvelden, het prachtig gelegen eerste veld en de parkeerplaats maken het plaatje compleet.

Wieldrecht heeft door de jaren heen heel veel te danken aan zijn grote legioen vrijwilligers. Deze mensen houden de vereniging, die op 15 juli 2017 zeventig jaar bestaat, op gang. Met een ledental van rond de 775 en een gezonde financiële huishouding is Wieldrecht klaar voor de volgende zeventig jaar.

De jeugdopleiding van Wieldrecht is al vele jaren zeer sterk en grotendeels de voedingsbodem voor het eerste elftal. Andere verenigingen profiteren meer van de Wieldrecht-jeugd dan Wieldrecht van andere verenigingen.
Nagenoeg alle jeugdselectieteams spelen hoofdklasse. Het vlaggenschip van de club speelt in de 3e klasse, maar heeft de ambitie om terug te keren naar de 2e klasse. Daarnaast kiezen vele leden voor de Smitsweg als basis voor  gewoon lekker een balletje trappen op recreatief niveau. De vereniging bindt vele families aan zich door ook andere leuke activiteiten te organiseren. Zij is daardoor een echte familie.

Niet voor niets hanteren we het motto ‘Wieldrecht, een vereniging waar prestatie en recreatie al zeventig jaar hand in hand gaan’.

We nodigen iedereen uit om een kijkje te nemen, of bij te dragen aan het familiegevoel, op 10 juni 2017, op onze familiedag. Alleen maar mogelijk door de grote hoeveelheid vrijwilligers. Het programma vindt u in een separaat bericht.

Het trotse bestuur